Izolația din fibre de lemn – cel mai puternic trend, în acest deceniu

Izolația din fibre de lemn este ceva cu care mulți constructori sunt deja familiarizați, nu doar in Europa, în America de Nord ci și în alte părți ale globului.

Cu toate acestea, într-o lume tot mai mult chinuită de presiunea carbonului, concentrată în a schimba cât mai rapid viitorul pentru planeta Pamant, este logic să privim spre soluții care aduc beneficii suplimentare – pentru noi și pentru mediul înconjurător. Lemnul blochează CO2 în fibra sa, pe durata sa de viață, indiferent dacă acesta este într-o clădire (ca material brut ori finisat) sau, eventual, ca parte a economiei circulare, reciclat în încă mai multe produse pe bază de lemn și reîncorporat în clădirile viitoare. Prin urmare, lemnul aduce atât reduceri de carbon prin proprietățile sale izolante, cât și prin însăși fibra ființei sale.

Darul naturii pentru noi, ce ne însoțește întreaga viață

Lemnul este un izolator natural, ce depășește cu mult capacitățile altor materiale de construcție. Placările interioare cu lemn, susținute și de izolația din fibre de lemn, pot ajuta la reținerea căldurii în casele din întreaga lume – inclusiv din România. De sub pardoseala, în pereții interiori, în podul nelocuit ori la mansardă/acoperiș, lemnul ne ține cald sau ne oferă răcoarea de care avem nevoie în sezonul rece.

Amprenta de carbon, redusă

Spre deosebire de materialul izolator convențional, plăcile și fibra de lemn pulverizată STEICO au un potențial negativ de încălzire globală. Datorită captării carbonului, acestea stochează mai mult CO2 decât cantitatea folosită pentru producerea lor.

Acest lucru ajută la reducerea carbonului din atmosferă, mai degrabă decât să contribuie la acesta. Izolarea unei case este ecologică deoarece ajută la reducerea consumului de energie. Utilizarea materialelor naturale, cu impact negativ asupra carbonului, permite să se urmărească această abordare, mai degrabă decât să se opteze pentru materiale cu producție consumatoare de energie și componente potențial periculoase pentru sănătate și mediu.

Află mai multe despre cel mai avansat sistem de izolații cu fibră de lemn! La Izolațiinaturale.ro, prețul unei izolații cu celuloză sau fibră de lemn este comparativ cu cel al unei izolări cu vată bazaltică.

În plus, ai manopera de pompare GRATIS pentru suprafețe de minim 130 mp.

Sursa foto: baubook.info